Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-02@22:35:27 GMT

نقش تاثیر گذار اسباب بازی ها در رشد و شکوفایی کودک

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۳۶۵۰۵

نقش تاثیر گذار اسباب بازی ها در رشد و شکوفایی کودک

در هنگام بازی نیروهای ذهنی و جسمی کودک رشد می یابند و بازی برای کودک محرک و انگیزه ای می شود در جهت کسب تجربه های اجتماعی، مسائل اقتصادی و فرهنگی و…

از سویی دیگر همانطور که می دانیم دوران کودکی از نقشی حساس و تعیین کننده ای برخوردار است توجه به این دوران تا آنجاست که دوران کودکی به ویژه سنین آغاز آن از سوی روانشاسان و صاحب نظران تعلیم و تربیت به عنوان مهم ترین مرحله تکامل شخصیت انسان شناخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسباب بازی می تواند در بازی کودک نقش حائزاهمیتی را ایفا کند و در نوع بازی و طرز بازی کردن کودکان تاثیر بگذارد. تعداد اسباب بازی یکی از عوامل موثر در بازی است. هنگامی که کودکان تعداد کم تری اسباب بازی را در اطراف خود دارند، بیش تر با یکدیگر بازی می کنند، اما شیطنت های آن ها افزایش می یابد. متعدد بودن اسباب بازی به صورت محرک عمل می کند و کودکان را به اکتشاف و بازی های ساختنی و تخیلی تشویق می کند.

نوع  اسباب بازی نیز بر بازی تاثیر می گذارد به عنوان مثال: بعضی اسباب بازی ها باعث می شود که کودک در هنگام بازی با آن ها صحبت کند. اسباب بازی هایی مانند عروسک، خانه، مزرعه، حیوانات، ماشین و… کودکان را به سمت بازی های تخیلی سوق می دهد. اسباب بازی هایی مانند سرسره، نردبان، دوچرخه، کودکان را به بازی هایی تشویق می کند که معمولاً باعث تمرین تمرین عضلات بزرگ می شود. اسباب بازی هایی که شکل کامل شده ای را ندارند و کودک می تواند به دلخواه خود آن ها را شکل دهد یا تغییرهایی در آن ایجاد کند و یا چیزی با آن بسازد بیشتر مورد علاقه ی کودکان قرار می گیرد و باعث خلاقیت آن ها می شود اسباب بازی ها می توانند حتی به صورت یک عامل خارجی که طبق آن کودک اعمال خود را نظم می دهد موثر واقع شوند. به عنوان مثال، هنگامی که کودک با طناب بازی می کند، خود را وادار به انجام حرکات خاصی می کند که با ویژگی های آن سازگار شود. این سازگاری پیش درآمد سازگاری های دیگری است که کودک به مرور زمان به آن دست خواهد یافت.

ویژگی های اسباب بازی دخترانه:

تحقیقات نشان داده که بیشتر پدر و مادر ها در خرید اسباب بازی برای کودکشان توجه لازم را به کار نمی برند و فقط صرف سرگرمی شدن کودکشان برای او اسباب بازی میخرند. مثلا خرید عروسک باربی برای دختر بچه ها باعث می شود که آن ها رضایت کافی از چهر طبیعی خود نداشته باشند.

حتی اگر دقت کرده باشید وقتی از دختر ها در مورد آینده شان سوال می پرسید می بینید که آنها در آینده خود را یک پرنسسی تصور می کنند که در کنار شاهزاده رویا هایشان زندگی شاهانه ای خواهند داشت که این باعث می شود در آینده در پیدا کردن مسیرشان دچار مشکل شوند. در صورت پیدایش چنین مشکلی آن ها را سرزنش می کنیم در صورتی که تنها چیزی ست که به آنها آموخته ایم. پس به این ویژگی ها دقت کنید :

1 : اسباب بازی هایی که به دختران صرفا زیبایی و چگونه زیبا شدن را یاد بدهند برای سنین کم مفید نیستند زیرا آن ها را از خود واقعی شان دور میکند. با در نظر گرفتن سن آنها میتوانید چنین اسباب بازی هایی برایشان تهیه کنید.

2 : اسباب بازی دخترانه ای را انتخاب کنید که زندگی واقعی را برای آنها تداعی کند.

3 : در سنین پایین یعنی تا قبل از اینکه دختران مدرسه نرفته اند باید برای آنها اسباب بازی های دخترانه ای را فراهم کنید که دارای ویزگی های پیچیده نباشند زیرا امکانات بیش از حد وسیله بازی باعث میشود که کودک نتواند از قوه خلاقیت خود به خوبی بهره ببرد.

4 : دختر ها معمولا زود تراز پسر ها شروع به صحبت کردن یا راه رفتن میکنند بنابراین در خرید اسباب بازی به این نکته توجه کنید.

5 : اسباب بازی های دخترانه که میخرید ظرافت و ویژگی های دختر بودن را به آنها آموزش دهد.

عروسک یکی از اسباب بازی دخترانه مورد علاقه ی دختران است بسیاری از پژوهشگران بر این باورند، عروسک های پارچه ای که شکل حیوانات را دارند به کودک آرامش می بخشند. این فرضیه اگر چه هنوز اثبات نشده است اما دیده می شود که کودکان در غیاب مادر به در دست گرفتن این نوع عروسک ها یا هر شی ء آشنایی گرایش دارند. عروسک بیشتر در بازی های تخیلی مورد استفاده کودک قرار می گیرد و جایگزین یک کودک، بزرگسال و یا حتی کودک بزرگتر می شود. بعضی از کودکان با عروسک بازی نمی کنند و بعضی از پسران دیده می شود که به بازی با عروسک می پردازند، کودکان در سنین چهار تا دوازده سالگی با عروسک بازی می کنند.

فعالیت های جسمانی کودک از همان بدو تولد یعنی دست و پا زدن، چنگ زدن و گرفتن هر چند با اهداف مختلفی صورت می گیرد ولی لذت بخش بودن این فعالیت های بازی گونه هدف برتر آن هاست این لذت در کودک رضایتی ایجاد می کند که انگیزه حرکت و یا فعالیت بعدی او می شود.

بازی های دوره کودکی مانند دویدن، سر خوردن، پریدن، بالا رفتن و نظیر آن ها هماهنگی حرکات بدن کودک را بیشتر می کند و موجب می شوند بافت ها و دستگاه های مختلف بدن بهتر فعالیت کنند.

علاقه و میزان توجه والدین و مربی های کودک نسبت به بازی های حرکتی و جسمانی می تواند در علاقه مندی کودک به ورزش و پیگیری آن ها در سنین بالاتر بسیار موثر باشد.

انتخاب اسباب بازی لازم است که با توجه به نکات زیر انجام گیرد: ایمنی اسباب بازی را نباید از نظر دور داشت. اسباب بازی هایی که به دلیل شکستنی بودن یا داشتن ناصافی هایی باعث مجروح شدن دست کودک شود. هم چنین اسباب بازی هایی که قطعاتی کوچک داشته باشد یا قسمت هایی از آن کنده شود و ممکن است کودک آن ها را به دهان بگذارد و ببلعد برای کودکان خطرناک است. هم چنین اسباب بازی باید با فرهنگ و ارزش جامعه هماهنگی داشته باشد. تناسب اسباب بازی با سن کودک نیز نکته ی دیگری است که باید در انتخاب اسباب بازی رعایت شود. کودک در هر مرحله از رشد به بازی های خاصی می پردازد و به وسایلی برای پرداختن به این بازی ها احتیاج دارد. با این وجود اسباب بازی هایی هستند که برای سنین مختلف می توانند مناسب باشند.

نکات مهم هنگام خرید اسباب بازی دخترانه:

دسته بندی انواع اسباب بازی دخترانه براساس کارکرد می تواند به موارد تقویت ذهن، هوش، حافظه و افزایش خلاقیت، سرگرم شدن بچه ها، تقویت مهارت های حرکتی و ارتباطی و در نهایت بالابردن قدرت تمرکز دختربچه می شود.

قبل از خرید اسباب بازی دخترانه یک سری نکات لازم است بدانید که توجه به آن ها می تواند در انتخاب و خرید درست و اصولی به شما کمک کند.

سعی کنید اسباب بازی را انتخاب کنید که تخیل دخترتان را به چالش بکشد. اسباب بازی های تخیلی باعث می شوند تا کودک داستان سرایی کند و همین شخصیت گذاری بر روی وسیله های بای و عروسک هایش، قدرت فکر و تخیل و رویاپردازی اش را تقویت می کند.

برای این منظور می توانید اسباب بازی مانند: عروسک های باربی، عروسک های پولیشی، ست آشپزخانه، اسباب بازی حیوانات و مواردی از این قبیل تهیه کنید.

در برخی موارد می توانید با خرید اسباب بازی های چند کاره بسیار مفیدتر اقدام کنید. مثلا هم برای تقویت تخیل در کودک و هم برای بهبود و افزایش هوش و خلاقیت؛ می توانید لگوهای جذاب و رنگارنگ سفارش دهید.

این مدل لگوها که جزء اسباب بازی فکری به حساب می آیند؛ در عین اینکه منجر به یادگیری بچه ها می شوند، آن ها سرگرم می کنند.

یک نکته مهم دیگر، توجه به ظاهر و کیفیت آن است. اگر به این مورد توجه نکنید؛ مجبور می شوید زود به زود اسباب بازی تهیه کنید. بهتر است که موردی را انتخاب کنید که هم از نظر قیمت و هم از نظر کیفیت و استحکام بهترین باشد.

بعضی از اسباب بازی های دخترانه علاوه بر اینکه جسم کودک را به تحرک وا می دارند؛ ذهن و فکر دختران را نیز تحت الشعاع قرار می دهد.

اسباب بازی پسرانه و تقویت مهارت ههای جسمی و ذهنی کودک:

اسباب بازی ها نقش مهمی در تقویت مهارت های جسمی و ذهنی کودک دارد. حال سوال مطرح می شود اسباب بازی پسرانه چگونه باعث تقویت این مهارت ها می شود؟ شاید هنگام خرید کامیون اسباب بازی بزرگ فقط به جنبه ی زیبایی و سرگرمی اسباب بازی دقت کنید ولی هر اسباب بازی دارای جنبه های آموزشی برای کودک نیز میباشد چرا که کودک بسیاری از مهارت های زندگی را با بازی کردن می آموزد و آن ها را تمرین میکند.

برای مثال کودک هنگام ماشین بازی با کامیون اسباب بازی بزرگ، حس و حال رانندگی کردن را تجربه میکند و خود را در قالب یک راننده ی ماهر می بیند که به این کار نقش بازی می گویند. بازی با کامیون اسباب بازی بزرگ میتواند موجب تقویت اعتماد به نفس، خلاقیت و توانایی حل مسئله در کودک شود. ماشین بازی با کامیون اسباب بازی بزرگ میتواند به مهارت های حرکتی کودک کمک کند و همچنین باعث ایجاد هماهنگی بهتر بین چشم و دست کودک شود. کامیون اسباب بازی بزرگ به عنوان اسباب بازی پسرانه در طرح ها ومدل های مختلفی در بازار وجود دارد که هرکدام کارهای مختلفی انجام می دهند.

جهت خرید اسباب بازی دخترانه و خرید اسباب بازی پسرانه به وب سایت فروشگاه اسباب بازی “بازی موز” به آدرس www.bazimoz.com مراجعه فرمایید.

ما در فروشگاه اسباب بازی “بازی موز” بر این باوریم که مهربانی ، صداقت، مشارکت و دلسوزی جنبه های مهم انجام یک تجارت است و امیدواریم با مشارکت شما جامعه ای روشن تر و مهربان تر بسازیم.

منبع: فارس

کلیدواژه: اسباب بازی رشد خلاقیت اسباب بازی دخترانه اسباب بازی هایی اسباب بازی پسرانه خرید اسباب بازی اسباب بازی اسباب بازی ها برای کودک ویژگی ها عروسک ها ی دختران مهارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۶۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدصادق خیاطیان، ضمن تأکید بر اینکه صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود، گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که حدود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند که میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بیش از  ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند. رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود:درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.  خیاطیان درخصوص ترغیب شرکت های بزرگ برای ورود به حوزه دانش بنیان تأکید کرد: یک راهکار این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیاز‌های فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند و راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است. وی ، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و افزود : صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهاد‌های تخصصی، یکی از راهکار‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است.  رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: حوزه معدن یکی از بخش‌های است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویداد‌هایی مانند رویداد چادرو (Chadro 2023) ( رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو) حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. خیاطیان گفت : ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیاز‌های فناورانه را احصا و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.  

دیگر خبرها

  • سقوط کمد جان پسر بچه ۷ ساله را گرفت
  • سقوط کمد جان پسر ۷ ساله را گرفت
  • سقوط کمد سبب مرگ کودک ۷ ساله در قائمشهر شد
  • بازار مبل ظرفیتی مناسب برای شکوفایی شهر مریانج است
  • رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • جواد نکونام: باد روی عملکرد ما تاثیر گذاشت؛ مردم می‌دانند سر چه کسانی باید پایین باشد
  • تمهیدات جدید بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها اعلام شد
  • پاس تونی کروس زبانم را بند آورد!
  • جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟